Inne usługi

Oferujemy

również

Restauracja „Pod sikorką” oferuje również:

  • bogatą ofertę cateringową
  • możliwość wynajęcia pokoju
  • organizację imprez okolicznościowych

 

Koryto Wiejskie

Oferta

cateringowa

Istnieje możliwość wynajęcia :

  • ławostołów w cenie 25,00 PLN ,
  • Parasol z podstawą 50,00 PLN,
  • Namiot 100,00 PLN,
  • Rollbar 100,00 PLN

Proponujemy Państwu wspaniałe „Wiejskie Koryto” lub pieczoną kitę wieprzową glazurowaną miodem

Idealnie nadaje się na:

  • urodziny
  • spotkanie z przyjaciółmi
  • poprawiny
  • spotkanie integracyjne
  • i wiele innych okoliczności

DSC_0012(1)

W skład koryta bankietowego  dla 10 osób wchodzą wszystkie mięsa wypisane poniżej

koryto można dowolnie mnożyć ( 1 koryto - 10 osób, 1,5 koryta - 15 osób, 2 koryta 20 osób, itd)

**kotlet schabowy
**szaszłyk
**karczek
**golonko po beskidzku (golonko opiekane, duszone w warzywach)
**cordon bleu

**pierogi z mięsem

**devolaille
**udko z kurczaka
**grillowana pierś
**kotlet z piersi kurczaka
**kotlet nadziewany chrzanem i szynką
**kapusta zasmażana z grzybami i fasolą 2 kg,
**ziemniaki pieczone 2 kg.

 Całość w ładnym drewnianym korycie lub podgrzewaczu, wystarczy tylko postawić na stół.                                                      .SONY DSC

 

Korytka serwujemy gorące, gotowe do postawienia na stół.
(DANIE NA ZAMÓWIENIE min. 4 dni wcześniej, oferta cateringowa)

SONY DSC

 

Dania gorące
---
bogracz 10 porcji
120,00 PLN

bogracz 20 porcji

230,00 PLN

gulaszowa 10 porcji
100,00 PLN

gulaszowa 20 porcji
190,00 PLN

 

Istnieje możliwość wynajęcia :

ławostołów w cenie 25,00 PLN ,

Parasol z podstawą 50,00 PLN,

Namiot 100,00 PLN,

Rollbar 100,00 PLN

 

Pokoje do wynajęcia

Pokoje

do wynajęcia

 

Pokoje

Pod sikorką

Oferujemy 7 pokoi 2 i 3 osobowych:

  • 4 pokoje z pełnym węzłem sanitarnym w cenie 80,00-120,00 PLN
  • 2 pokoje z prysznicem w pokoju wc na korytarzu w cenie 70,00-90,00 PLN
  • 1 pokój z prysznicem i wc na korytarzu w cenie 50,00-70,00 PLN

Cena pokoju uzależniona jest od standardu.

rodzaj pokoju liczba cena
1 osobowe 7 50,00-80,00 PLN
2 osobowe 7 70,00-120,00 PLN
3 osobowe  1 160,00 PLN

Ceny można negocjować przy dłuższym pobycie.

Udzielamy specjalnych upustów cenowych firmom przebywającym u nas przez dłuższy okres oraz dodatkowo konsumujących posiłki w naszej restauracji. Nasze pokoje są korzystną alternatywą dla na przykład tyskich obiektów noclegowych, ze względu na cenę oraz jakość usług.
WYSTAWIAMY FAKTURY VAT

 

 

 

Organizacja

wesel

 

 

Wesele

Pod sikorką

Powitanie Młodej Pary chlebem i solą.

Toast szampanem – 1 butelka na 8 osób (tradycyjne sprzątanie przez Nowożeńców).

Stoły zastawione owocami i słodyczami, 1 ikebana na stół wraz napojami – asortyment firmy Pepsi, soki 100% w różnych
smakach, woda mineralna gazowana oraz woda mineralna nie gazowana. (obciążamy kwotą tylko za napoje spożyte)

Alkohol – podajemy wg życzenia, po cenie detalicznej lub umożliwiamy nabycie we własnym zakresie.

Hotel – dla 17 osób – dla gości weselnych pobyt w hotelu Pod Sikorką gratis (1 doba ) przy dłuższym pobycie korzystne upusty.

foto7

 

 

Menu weselne #1

Menu

weselne #1

Obiad:

  • rosół z makaronem
  • rolada śląska
  • schab po polsku
  • faszerowane udko z kurczaka 2 szt. na osobę

lub do obiadu inne mięsa do wyboru:

  • pieczeń wieprzowa
  • szaszłyk
  • cordon blue
  • kotlet po szwajcarsku
  • kotlet w sosie zielonego pieprzu
  • kotlet po cygańsku
  • kotlet viena ‚art
  • de volaile
  • warkocz z polędwicy
  • sakiewka z polędwicy
  • roladka sułtańska

Dodatki:

  • kluski (białe, ciemne)
  • ziemniaki
  • zestaw sałatek

Deser:

  • mus waniliowy zdobiony galaretką
  • kawa, ciasto
  • kawa / herbata podawana jest bez ograniczeń
  • tort weselny, ciasto w ilości ok. 1,5 szt. Na osobę 3-4 rodzaje

Zimna płyta:

  • roladki szynkowe z masą chrzanową
  • tymbalik drobiowy
  • mięsa pieczone
  • wędlina
  • boczek faszerowany
  • wyroby swojskie ( baleron, schab wędzony, salceson, szynka)
  • sałatki: (warstwowa na bazie sałaty lodowej z sosem słodko-kwaśnym ser/pora/szynka/ananas/jajko, grecka – sałata
  • lodowa/feta/oliwki/cebula/ogórek/pomidor
  • śledzie (2 rodzaje: opiekane w specjalnej zalewie, z cebulą)
  • dodatki

Kolacja I

  • szynka wieprzowa glazurowana miodem
  • warzywa blanszowane
  • ziemniaki zapiekane
  • sos tzatziki
    ( kolacja serwowana przez Szefa kuchni)

Kolacja II

  • szaszłyk
  • kotlet szwajcarski
  • de volaile
    Dodatki: frytki, potatosy
    Surówki: marchewka, por

Kolacja III

barszcz z krokietem

Cena przyjęcia weselnego 150,00 PLN od osoby.
Do powyższej kwoty należy dodać wartość za:

  • napoje chłodzące ok. 18,00 PLN
  • ciasto ok. 16,00 PLN
  • szampan

Umożliwiamy zaopatrzenie się we własnym zakresie w alkohol wysoko procentowy. Istnieje możliwość przygotowania paczek z ciastem dla gości weselnych, koszt do ustalenia w zależności od wielkości paczki.

Menu

weselne #2

OBIAD:

  • domowy rosół z makaronem
  • rolada śląska
  • schab po polsku
  • pieczeń Alberta (wołowina, drób, wieprzowina) 3 szt. na osobę.

lub do obiadu inne mięsa do wyboru:

  • pieczeń wieprzowa
  • szaszłyk
  • cordon blue
  • kotlet po szwajcarsku
  • kotlet w sosie zielonego pieprzu
  • kotlet po cygańsku
  • kotlet viena ‚art
  • de volaile
  • warkocz z polędwicy
  • sakiewka z polędwicy
  • roladka sułtańska

Dodatki:

  • kluski (białe, ciemne)
  • ziemniaki
  • zestaw sałatek

Deser:

  • „Tulipan lodowy
  • kawa, ciasto
  • kawa / herbata podawana jest bez ograniczeń
  • tort weselny, ciasto w ilości ok. 1,5 szt.

Na osobę 3-4 rodzaje

Zimna płyta:

  • roladki szynkowe z masą chrzanową
  • tymbalik drobiowy
  • mięsa pieczone
  • wędlina
  • boczek faszerowany
  • deska serów
  • wyroby swojskie ( baleron, schab wędzony, salceson, szynka)
  • pasztet staropolski z żurawiną

Sałatki:

  • (warstwowa na bazie sałaty lodowej z sosem słodko-kwaśnym ser/pora/szynka/ananas/jajko,
  • grecka – sałata lodowa/feta/oliwki/cebula/ogórek/pomidor,
  • ryżowa – ryż/papryka/kukurydza/tuńczyk/ogórek/pomidor
  • śledzie (2 rodzaje: opiekane w specjalnej zalewie, z cebulą)
  • marynaty

Kolacja I

  • szynka wieprzowa glazurowana miodem
  • warzywa blanszowan
  •  ziemniaki zapiekane
  • sos tzatziki

( kolacja serwowana przez Szefa kuchni)

Kolacja II

  • szaszłyk
  • kotlet szwajcarski
  • de volaile
  • dodatki frytki, potatosy
  • surówki: marchewka ,por

Kolacja III

barszcz z krokietem

Cena przyjęcia weselnego 185,00 PLN od osoby (w cenie napoje, tort i ciasta) oraz wiele innych propozycji menu .
W Restauracji organizujemy wesela do 70 osób, jeżeli jesteście zainteresowani Państwo organizacją wesela przez naszą Restaurację dla 120 osób polecamy Gminny Dom Kultury w Gostyni lub Kobiórze

+ There are no comments

Add yours